Vinnare 2022

Stort grattis till alla vinnare!

 

Årets UF-Ambassadör

ANN-SOFIE GUSTAVSSON, REKTOR PITEÅ KOMMUN 

 ”Att använda entreprenörskap som lärande är att se möjligheter, gå från idé till handling, lösa problem och se samband. Genom sitt arbete har Ann-Sofie tillsammans med sin personal visat att det går att använda entreprenörskap som lärande redan från så tidig ålder som de minsta barnen inom förskolan. Det skapar en god grund hos vår framtid” 

 

Årets Besöksanledning

BEAS RÖKERI & HAMNCAFÉ

”Beas Rökeri & Hamncafé har genom sitt enorma driv och utvecklingsvilja bidragit till att stärka attraktionskraften för Piteå som sommarstad. De har ingjutit sin position som ett givet besöksmål för både Piteåbor och inresande turister som vill njuta av god mat i mysig miljö, och tydlig kopplat samman det med platsens ursprung. Deras energi, positiva inställning och ork till ständig utveckling är viktiga inslag i helheten.”

 

Årets Startup

KEEP THE COMAPNY AB

I en värld där trygghet inte är något man kan ta för givet längre känns det bra att kunna lyfta ett bolag i Piteå som har som ambition göra världen lite tryggare. Med en unik patenterad lösning och med möjlighet att från Piteå leverera till jordens alla hörn så ser juryn allt som krävs för att bli Årets Startup i Piteå. Vinnaren är Keep the company och deras unika säkerhetslösning för fönster och dörrar står emot både bombattacker, orkaner och smash-and-grab stölder.”

 

Årets Hållbarhetspris

PIREVA, ÅTERVINNING ANYTIME

”Pireva gör det möjligt för alla pitebor att källsortera på återvinningscentralen precis när man själv vill – dygnet runt. Det är viktigt att det ska vara lätt att göra rätt. Att slippa köer, stress och få en både snabbare och smidigare källsortering bidrar till ett rent och hållbart Piteå – nu och för kommande generationer. Återvinning anytime bidrar till en bättre värld både lokalt och globalt eftersom vi sparar på jordens resurser” 

 

Årets Arbetsgivarvarumärke

ICA KVANTUM

“Med personalen i fokus och hjärta i lokalsamhället har Daniel och Jenny Stenmark tillsammans med personalen skapat ett öppet och inkluderande arbetssätt som gör stor skillnad för många människor. Trovärdighet, engagemang och acceptans är centrala ledord i ICA Kvantums verksamhet vilket stärks av att alla på arbetsplatsen bidrar till kamratskapen både inom och utanför arbetet. Mångfaldsarbetet finns i ICA Kvantums DNA och de skapar möjligheter där de flesta ser svårigheter. De tror på individens förmåga att växa och egna ansvar någonting som skapar stolthet och glädje på arbetsplatsen. Här tar alla hand om varandra, är goda arbetskamrater och ambassadörer för sin arbetsgivare i stort och smått”

 

Årets Varumärke

NORTHERN HOOLIGANS

“Northern Hoolighans är inte norrländskt blyga utan kaxiga med ett djärvt varumärke. En blandning av outdoor och streetmode som attraherar både unga och vuxna med rötterna utanför storstadsområdena. Ett varumärke som tror på naturen och att stora saker kan komma från små platser. Märket finns representerade av butiker i hela Sverige och e-handeln når kunder över hela världen”

 

Årets Företagare

JONAS, ANDREAS OCH DAVID WIKLUND, WIBAX

“Även om allt började i Piteå så gör bolaget numer affärer med flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin i hela Europa. Samtidigt som företaget växlat upp hållbarhetsarbetet och skrivit historia genom att introducera världens tyngsta ellastbil så donerar de en ambulans till Ukrainas offer. Årets företagare är Jonas, David och Andreas Wiklund, Wibax, ni utgör en grön stolthet för hela bygden”

Arrangörer

Partners

Guld 2022

Silver 2022

Brons 2022

Kommunikations-
partner 2022

Media & visuellt2022