Nominerade 2019

Här ser du vilka som var nominerade 2019

Årets UF-Ambassadör

Fredrik Högberg

Fredrik är en framgångsrik entreprenör som delar med sig av sin tid och expertis till eleverna. För Ung Företagsamhet är det viktigt att eleverna får möta sitt lokala näringsliv genom rådgivare som Fredrik. Genom att ge sin tid till den nya generationens entreprenörer medverkar Fredrik till regionens utveckling.

Linda Celander

Genom sitt brinnande engagemang har Linda drivit igenom viktiga organisatoriska förändringar som underlättar entreprenörskap och UF-företagande i skolan. Hon är en förespråkare för UF-företagande och vikten av att elever får möjlighet att driva UF-företag mins en gång under gymnasietiden.

Marie Dissanayake

Marie arbetar med elever i årskurs 4-6 och är en fantastisk förebild när det gäller att undervisa i entreprenöriellt lärande på grundskolan. I hennes klassrum lär sig eleverna att inte sitta och vänta på att någon skall kratta manegen, utan att samarbete och eget initiativ är grunden för att lyckas. Marie arbetar i sann UF-anda genom att få sina elever att tro på sin egen förmåga och lär dem utveckla värdefulla förmågor för nutid och framtid.

 

Årets Besöksanledning i Piteå

Pensionatet

Lisa Hellmer har med stor passion, känsla för design och detaljer och med upplevelsen i fokus utvecklat Pensionatet till en välkänd och populärt besöksmål i Piteå som förutom B&B erbjuder topprankad restaurang, butik med egenproducerade produkter och populära sommarevenemang.

Solanderleden

Solanderleden har blivit ett populärt besöksmål och stimulerat landsbygdsutveckling och företagande längs leden. Starkt drivande i ledutvecklingen har varit Britt-Louise Nyman som under 10 år med stora engagemang och uthållighet har samverkat med hundratals markägare, byaföreningar, företagare och andra i utvecklandet av leden till ett känt besöksmål för vandrare och cyklister.

Swensbylijda

Föreningen har med entusiasm och idogt arbete jobbat för att bevara en del av Piteås kulturhistoria och med olika aktiviteter och evenemang gjort Swensbylijda till ett känt och kärt besöksmål i Piteå, bl.a för barnfamiljer.

 

Årets Start Up

Blikk Sverige AB

Systemlösningen Blikk samlar företags viktigaste funktioner i ett och samma system. En digitalt skalbar lösning med stor marknad.

Centropy

Med en patentsökt ny, mer effektiv, kylteknik för elektronisk utrustning kan man hjälpa kunder såväl på jorden som i rymden.

Composite Service Europe AB

Levererar innovativa kompositprodukter i världsklass till nationella och internationella industrier inom sjukvård, fordon & flygindustri.

 

Årets Hållbarhetspris

Globala mål för FN:s hållbarhetsarbete, årets tema ”hållbar energi” möter dessa tre primärt:

Mål 7: Hållbar energi för alla

Mål 11: Hållbara städer och samhällen

Mål 12: Hållbar konsumtion och produktion

AlterHedens Rabarberi & Gårdsbutik

Delikatessproducent och butik med fokus på hållbart lokalproducerade livsmedelsprodukter direkt från naturens skafferi. Självförsörjande när det gäller el tack vare solceller, gör sitt eget förpackningsmaterial genom att återbruka wellpapp som rivs och ersätter förpackningschips till emballage. Redan prisade av LRF och Swedbank för sitt gröna företagande.

Smurfit Kappa Piteå för fjärrvärmen

I över 40 år har Smurfit Kappas överskottsvärme gett Piteå fjärrvärme. Samarbetet med PiteEnergi har utvecklats genom åren och fjärrvärmenätet har vuxit. Över 3700 byggnader, tre badhus och en gågata i centrala Piteå värms upp av Smuirfit Kappas överskottsvärme.

Smurfit Kappa är dessutom som bolag fokuserat på hållbarhet i hela sin verksamhet.

PiteBo för energisparprogrammet

Redan 2015 kunde Pitebo stoltsera med att vara bland de 20 första bostadsbolagen att klara landets mest ambitiösa energibesparingsprogram – Skåneinitiativet – att minska energiförbrukningen med 20%. Pitebo arbetar fortsatt med att ytterligare effektivisera, bland annat i tre olika samarbeten med Luleå tekniska universitet som partner.

 

Årets Småföretagare

Evosport

En världsledande exportprodukt som designats och utvecklas i Piteå ger eko på innebandyplaner världen över. Med flera egna varumärken och egen distribution i Sverige, Tjeckien och Finland dessutom importörer i ytterligare länder – hatten av för Evosport, snyggt jobbat!

Kiosken Pizza & Vin

När mästerkocken och upplevelse-experten slog sina påsar ihop uppstod ren magi vid pizzaugnens 400 gradiga värme! Det är genialiskt, underbart och makalöst gott. Konceptet är lika enkelt och självklart som restaurangens namn – det är: kiosken, pizza och vin!

Sivs Ur & Guld

Vid livets alla glädjeämnen finns anledning till besök i butiken, men det här är inte bara en butik utan även en besöksanledning. Här finns sortiment för bröllop, dop, konfirmation eller flammande kärlek. Tre generationer kvinnor står för service, omtanke och det där lilla extra – alltid!

 

Årets Varumärke

Lundqvist Trä

Företaget som vill förändra byggbranschen genom att förenkla för människor att förverkliga sina byggidéer. Idag levereras hundratals byggnader till hela Sverige årligen och företagets expertis inom digitalisering och prefabricering av hus och komplementbyggnader är väl dokumenterad. Priserna, däribland utnämningen till ”Sveriges smartaste företag” av Kungliga ingenjörsvetenskapsakademin, fick Sveriges näringsminister att hälsa på 2018.

Piteå Elit

Tack vare tränare, ledare och åkare i världsklass vilar Pite Elits varumärke i trygga händer. Säsongen 18/19 var en av klubbens starkaste, den gav sex landslagsåkare, tre reguljära Världscup-åkare, ett VM-guld och en totalvinnare i SM-touren. Här ryms också ”success stories” om talanger som kommer från ”ingenstans” och glider rakt in i landslaget. Kunskap, rutin och erfarenhet genomsyrar organisationen som på sikt vill samla alla sina åkare på hemmaplanen i Piteå. Säsongen 19/20 är i full gång, se upp i backarna, nu blir det åka av igen…

This Is How

Craft beer-stjärnan This Is How Brewery har snabbt lyckats etablera och expandera sitt lekfulla varumärke med ett brett urval av spännande ölsorter för 2020-talet. Restaurangerbjudandet är brett och i juni 2019 fick företaget sin första öl i Systembolagets ordinarie sortiment. Nu har även utlandet börjat snegla på mikrobryggeriets varierade, rena och distinkta smaker. Självklart hämtar bryggeriet delar av sin styrka från solenergi för hållbarhetens skull. Perhaps the time to win more prizes is now, and This Is How to get nominated.

 

Årets Företagare

Anders Hallberg, Tromb

Med fem snabba år bakom sig har Anders Hallberg lett Tromb till en härlig tillväxtkurva. Tromb är en förebild som kännetecknas av ett gott ledarskap, de deltar i branschutvecklingen och engagerar sig i Piteås idrottsliv. De är upptäcktsresande som ständigt vill hitta nya lösningar på olika problem. De vill leva och verka här. Och de gör det, nu.

Daniel och Jenny Stenmark, ICA Kvantum

ICA Kvantum i Piteå har under Daniel och Jennys ledning utvecklats till ett bolag som i en mogen bransch lyckas kombinera god lönsamhet och tillväxt med stort socialt engagemang och nytänkande. Det märks bland annat genom deras insatser för Lilla hjärtat, en god personalpolitik och en framgångsrik satsning på online-handel.

Maud Spencer, Svalson

Produkter och tillväxt som skjuter till höjden, gör sig Svalson kända över hela världen. Med en stark lönsamhet och en ledartröja i branschen är företaget en inspirationskälla för många. STIL återspeglar både företaget och personen bakom spakarna.

 

 

 

Arrangörer

Partners

Guld 2019

Silver 2019

Brons 2019

Design 2019

Media 2019

Visuell 2019