Årets Besöksanledning

Priset delas ut av Piteå Business Awards och juryordförande är Erika Mattson, Sparbanken Nord

De nominerade är:

Centrum krog
Centrum krog har i sann Piteanda, med mod och djärvhet slagit upp portarna under ett annorlunda år. Den på Rådhustorget centralt belägna krogen är ett kompletterande kulinariskt inslag som tagit höjd när det gäller både mat och design. Centrum krog har på kort tid fått såväl nationell som internationell uppmärksamhet, bidragit till en attraktiv mötesplats och stärkt Piteå som destination.

Beas Rökeri & Hamncafé
Med fem stjärnor på Tripadvisor och ett av de självklara besöksmålen för både Pitebor och mer långväga besökare under sommarhalvåret, har Beas under året ställt om genom att satsa och utöka sin verksamhet. Med havet som skafferi och i en vacker skärgårdsmiljö på bryggan har Beas en stor betydelse för mikrodestinationen Jävre likväl som för Piteå som helhet.

Jössgården
I en genuin landsbygdsmiljö, med mat och dryck sprunget ur det lokala, har Jössgården blivit en besöksanledning för både Pitebor och internationella gäster. Med uthållighet och hållbarhet har de visat ett stabilt och tryggt företagande under en tuff tid – och samtidigt fortsatt bygga relationen till sina gäster.

 

Kriterier
• Priset kan gå till företag, förening eller organisation som har utvecklat en ny eller befintlig besöksanledning inom Piteås besöksnäring och som bidrar till att göra Piteå till ett attraktivt besöksmål.
• Besöksanledningen bör vara ett ekonomiskt erbjudande (produkt, paket, event, kommersiellt erbjudande m.m.) inom besöksnäringen (bo-äta-göra-resa-köpa) och som funnits tillgänglig under föregående kalenderår 2018.

Vinnaren presenteras den 4 februari.

Jurygruppen består av:
Erika Mattson, Sparbanken Nord
Anders Ådemo, PiteEnergi
Maria Fäldt, Maria Fäldt Fotograf och Formgivare
Sara Holm, Fem Kvadrat

Arrangörer

Partners

Guld 2020

Silver 2020

Brons 2020

Kommunikations-
partner 2020

Media 2020